Ми споживаємо хліб щодня. Сьогодні на полицях супермаркетів його різновидів дуже багато, тому й обирати є з чого. Однак широкий вибір далеко не означає, що всі одиниці цього товару є якісними та корисними.
Дієтолог Тетяна Лакуста розповіла, як обирати правильний хліб на своїй сторінці в Instagram.
Він стоїть у складі на першому місці, тому його важко не помітити. Найбільш грубі види помелу роблять з цільного зерна, без очищення борошна від оболонки зернятка. Хліб з такої сировини є найпоживнішим за складом мінералів і вітамінів. Сорти хліба другого, першого та вищого містять більше крохмалю, менше клітковини та мінералів.
Фото: instagram.com/dr.lakusta
Для поліпшення смаку в хліб можуть додавати глюкозо-фруктозні сиропи, яблучне пюре, солод, квасне сусло. Кількість цукрів зазвичай зазначають у складі білків, жирів і вуглеводів. У солодких видах хліба кількість цукру може добігати аж 13 грамів.
Фото: instagram.com/dr.lakusta
Дієтолог наголошує, що немає сенсу обирати хліб за написами на упаковці на кшталт "зерновий", "цільний" тощо. Адже вся найголовніша інформація розташована на задній частині в складі.
Фото: instagram.com/dr.lakusta
На її думку, одним із найкращих видів хліба є той, який містить найменший перелік у складі.
Раніше ми писали про продукти, які допомагають боротися зі стресом.
Читайте також, яке м'ясо є найбільш шкідливим для приготування шашлику.