Кип'ятіння води вбиває шкідливі мікроорганізми, але після регулярного кип'ятіння на стінках чайника часто утворюється неприємний осад.
Чому так трапляється, і яка вода не дає осаду, розповіла експертка з харчування Наталя Мазурик у своєму Telegram-каналі.
За словами експертки, це вода, очищена від мінералів - саме вони дають осад в чайнику після кип'ятіння.
Такою є вода з автоматів для розливу води. Щоб уникнути осаду, треба обирати "очищену", а не "питну" чи "мінералізовану" воду.
Якщо кип'ятити бутильовану воду (з доставки чи магазину), то осад буде, адже бутильована вода має мінерали (так має бути відповідно до ДСТУ).
А ось така різниця буде після кип'ятіння води з-під крану і очищеної з автомату:
На думку Наталі Мазурик, вода з автомату підходить для вживання тільки після кип'ятіння. Сирою її вживати не варто.
Така думка заснована на результатах перевірки води в лабораторії.
"У воді з багатьох автоматів загальне мікробне число було перевищене в 3-4 рази, також були групи кишкової палички", - підсумувала експертка.
Раніше ми писали, які продукти допоможуть позбутися від целюліту, а які навпаки - сприяють його появі.
Також експертка зруйнувала міфи про здорове харчування.