Запалення організму небезпечне, адже може призвести до таких захворювань, як артрит, серцево-судинні захворювання, інсульт і діабет. Такі проблеми можуть виникнути через погане харчування.
Про це повідомила нутриціолог Оксана Шкіль в Instgaram.
За її словами, багато змін у харчуванні та способі життя можуть бути корисними для усунення тригерів запалення та зменшення хронічного запалення.
Бактерії, що населяють кишківник людини, виділяють хімічні речовини, які можуть стимулювати або пригнічувати запалення. Типи бактерій і їхні хімічні побічні продукти відрізняються залежно від продуктів, які ми їмо.
Загалом, їжа, яка сприяє запаленню - це солодкі газовані напої та рафіновані вуглеводи (наприклад, білий хліб і солодощі), а також червоне та оброблене м’ясо (ковбасні вироби і сосиски).
Нутриціолог назвала продукти та напої, які пов’язують зі зменшенням запалення та зниженням ризику хронічних захворювань:
Раніше ми повідомляли, що категорично не можна їсти на сніданок.
Також ми писали, що потрібно їсти для зміцнення суглобів.