Названо продукти, які зменшують запалення в організмі: вони доступні усім
Запалення організму небезпечне, адже може призвести до таких захворювань, як артрит, серцево-судинні захворювання, інсульт і діабет. Такі проблеми можуть виникнути через погане харчування.
Про це повідомила нутриціолог Оксана Шкіль в Instgaram.
Як харчування впливає на організм
За її словами, багато змін у харчуванні та способі життя можуть бути корисними для усунення тригерів запалення та зменшення хронічного запалення.
Бактерії, що населяють кишківник людини, виділяють хімічні речовини, які можуть стимулювати або пригнічувати запалення. Типи бактерій і їхні хімічні побічні продукти відрізняються залежно від продуктів, які ми їмо.
Загалом, їжа, яка сприяє запаленню - це солодкі газовані напої та рафіновані вуглеводи (наприклад, білий хліб і солодощі), а також червоне та оброблене м’ясо (ковбасні вироби і сосиски).
Які продукти зменшують запалення
Нутриціолог назвала продукти та напої, які пов’язують зі зменшенням запалення та зниженням ризику хронічних захворювань:
- фрукти та овочі - містять високий рівень антиоксидантів і поліфенолів - потенційно захисних сполук, які містяться в рослинах;
- горіхи та насіння - їх споживання пов’язане зі зниженням маркерів запалення та меншим ризиком серцево-судинних захворювань і діабету;
- напої - вважається, що поліфеноли в каві мають протизапальні властивості;
- риба - найбагатше джерело омега-3 жирних кислот;
- бобові - багаті флавоноїдами (вітексин та ізовітексин), які відомі своєю протизапальною дією;
- кунжутна олія (лігнани, що містяться в ній) - знижує синтез простагландинів, лейкотрієнів і тромбоксанів, які знижують артеріальний тиск;
- куркума - її компонент куркумін пов’язаний зі значним покращенням кількох запальних захворювань.
Раніше ми повідомляли, що категорично не можна їсти на сніданок.
Також ми писали, що потрібно їсти для зміцнення суглобів.