Перехід на правильне харчування розпочинається з маленьких кроків. Спершу - ви плануєте меню, згодом - зменшуєте розмір порцій, пробуєте виключити з раціону шкідливі продукти та знайти здорову альтернативу.
Про це повідомила нутриціолог та дієтолог Галина Сеник в Instagram.
За словами експерта, деякі продукти варто замінити в раціоні, щоб покращити здоров'я. Серед них:
Завдяки своїй консистенції йогурт є прекрасною основою для експериментів з приправами, рослинними оліями, оцтом, горіхами та сухофруктами.
Гіркий шоколад містить значно менше цукру і жиру, ніж молочний. А от кількість какао в ньому іноді сягає 70-80%.
Завдяки цьому, темний шоколад є чудовою профілактикою онкології, серцево-судинних захворювань та навіть передчасного старіння.
Морепродукти й риба
У рибі міститься дуже багато вітамінів, мікроелементів та корисних для організму Омега-3 кислот. Найкорисніші види риб і морепродуктів:
Зелень і зелені овочі
У зеленому листі містяться вітаміни A, B2, B3, B6, B9, C, E, K. Найкорисніший листовий овоч - шпинат, він містить максимальну кількість корисних речовин. Рекомендується включати до свого раціону:
Кисломолочні продукти
Кефір, ряжанка, кисле молоко, сметана і сир краще засвоюються організмом людини, ніж звичайне молоко.
У них багато корисних біфідобактерій, які покращують стан кишківника і чудово впливають на імунітет людини.
Горіхи і сухофрукти
Варто додати до раціону трохи горіхів, адже вони містять корисні вітаміни і мікроелементи.. Також не слід забувати про сухофрукти - чорнослив, родзинки, фініки, сушені персики - можна додавати в каші та випічку.
Овочі
Щодня варто їсти овочі. Морква містить багато вітаміну А, червоний солодкий болгарський перець - вітаміни А. У бобах багато фосфору, кальцію, а також вітамінів із групи B.
Раніше ми повідомляли, які продукти утилізувати після відключення холодильника.
Також ми писали, коли потрібно їсти калину і кому її категорично не можна.