Зовсім скоро Великдень, який не може обійтися без традиційної випічки. Все тому, що паска - головна прикраса великоднього столу. Її хочеться приготувати самостійно, але це не завжди виходить, адже іноді вона провалюється або не піднімається та виходить маленького розміру.
Які помилки найчастіше роблять господині під час приготування - читайте в матеріалі Styler нижче.
Якщо спекти паску в електричній духовці, то верх та низ може підгоріти. Основна помилка полягає в тому, що духовка недостатньо розігріта.
Необхідна температура - 170°С. Можна використовувати вершкове або топлене масло разом з пергаментом, це захистить паску від пригорання. Якщо ви знаєте, що у вашій духовці завжди підгоряє "верх", тоді температуру потрібно трохи знизити, а саму паску накрити пергаментним папером.
Найкраще, коли тісто готується в теплому приміщенні, а всі складові мають приблизно однакову температуру. Коли тісто стане підходити, його потрібно оберігати від будь-яких впливів. Легкий протяг, шум або навіть гучний сплеск можуть привести до того, що тісто "сяде".
Часто білкова глазур на пасці може погано застигнути. Цього можна уникнути, якщо в процесі приготування домогтися того, щоб глазур була щільною і густою. Щоб глазур застигла добре, краще намазувати паску, поки вона ще гаряча.
Тісто для паски потребує тривалого вимішування. Якщо погано вимісити його, то випічка не буде повітряною. Також важливо ретельно просіяти борошно.
Якщо додати в тісто для пасок надто багато родзинок, то воно вийде важким і не підніметься. Зростає ймовірність того, що паска просто всередині не пропечеться.
Ідеальний варіант - випікати в спеціальній формі, яка розбирається. Але можна обійтися і без неї, якщо застелити ємність папером для випічки і змастити маслом. Також важливо пам'ятати, що діставати паску з форми можна тільки після того, як все повністю охолоне.
Раніше ми писали, як спекти паску за традиційним українським рецептом.
Також ми розповідали, чи буде на Великдень додатковий вихідний.
Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.