ua en ru

Названо найголовніший нюанс у заморожуванні ягід на зиму

Названо найголовніший нюанс у заморожуванні ягід на зиму Фото: Як заморозити ягоди на зиму (pixabay.com)

Заморожування ягід на зиму влітку - це процес, який цікавить багатьох українців, адже в холодну пору року так хочеться потішити себе вітамінами.

Який головний нюанс про заморожування ягід на зиму потрібно знати - читайте у матеріалі Styler.

Як заморожувати ягоди на зиму

При заморожуванні навіть зовні суха ягода інтенсивно випаровує вологу. Якщо її помістити перед заморозкою в закритий пластиковий пакет або іншу закриту вологонепроникну ємність, то волога, що випаровується, у вигляді конденсату і потім льоду опиниться в пакеті і буде надалі "травмувати" ягоду і перетворювати її в заморожений конгломерат.

Тому зібрана свіжа навіть зовні суха ягода завжди повинна заморожуватися у відкритому вигляді для безперешкодного випаровування вологи. Краще брати кошики.

Потім, вже заморожена ягода пересипається в подвійні пластикові пакети або інші герметичні ємності на тривале зберігання.

Виконання цього простого попереднього прийому (відкритого заморожування) дозволяє зберігати ягоду довго цілої та неушкодженої і потім, при необхідності, використовувати для різних кулінарних цілей.

Для довідки

Для заморожування підходять будь-які ягоди. З фруктів найкраще переносять таке зберігання яблука та груші, персики та абрикоси, сливи, айва, інжир, диня та кавун.