Необхідні для організму вітаміни та мінерали найкраще отримувати з їжі. Так вони ліпше засвоюються, ніж з аптечних вітамінних комплексів.
Про те, які продукти мають унікальний вміст вітамінів та можна назвати суперфудами, розповіла фітнес-тренер Олександра Сваровських у своєму Instagram.
Така капуста містить мало вуглеводів, багато клітковини, вітаміни С, К2 та інші нутрієнти. В одній порції капусти міститься більше вітаміну С, ніж в будь-якому іншому продукті. Квашену капусту можна вважати хорошим пробіотиком, що сприяє хорошому травленню.
Хрестоцвітий овоч в якому багато фітонутрієнтів - калій, магній, кальцій, вітамін С, що позитивно впливає на здоров'я печінки та має протизапальну дію. Також рукола містить сполуку оксид азоту, що корисно для лібідо та серцево-судинної системи.
Найкраще вибирати промисловий лосось та який містить багато жиру. В такій рибі дуже багато омега-3 жирних кислот, калію, цинку і кальцію, що позитивно впливають на роботу мозку та здоров'я кісток.
Печінка тріски так само як лосось містить багато омега-3. Також цей продукт містить вітаміни А, К2, Д і йод, що позитивно впливають на здоров'я кісток, шкіри та знижують ризики інфекційних захворювань.
У стейку співвідношення жиру до білка 2:1, що корисно для організму. Яловичина містить багато амінокислот, заліза, вітамінів групи B, цинку, що позитивно впливають на працездатність та роботу серцево-судинної системи.
Порівняно з іншими горіхами в пекані найменше засвоюваних вуглеводів. До того ж в цьому горіху відмінне співвідношення корисного жиру до білка - 7:1. Також пекан містить багато цинку, та вітаміну В1, що корисно для нервової системи, також містить мідь, який сприяє сповільненню процесу старіння.
Оливкова олія багата вітамінами А, групи B, Д і К. Цей продукт допомагає знизити рівень холестерину та цукру в крові, також сповільнює поділ злоякісних клітин.
Раніше ми розповідали про "суперпродукти", користь яких насправді переоцінена.
Також читайте, як обрати дійсно корисну вівсянку.