Закарпатські голубці готуються з особливим інгредієнтом, який не додають в класичному рецепті. Це солодкий болгарський перець, що додає приємного смаку.
Рецептом поділилися на каналі YouTube Закарпатська господиня.
Інгредієнти:
Промийте рис у кількох водах. Покладіть в пательню сало, висипте порізану дрібно цибулю. Потримайте до прозорості, додайте порізаний дрібним кубиком перець. Обсмажте разом 2-3 хвилини. Додайте моркву, перемішайте і потримайте ще кілька хвилин.
Висипте червону молоту паприку, додайте дрібно порізаний томат. Потримайте кілька хвилин.
Змішайте рис (неварений), фарш, засмажку, сіль, чорний мелений перець, улюблену приправу, зелень кропу (за бажанням).
Пропарте капусту у воді, спершу вирізавши з неї качан. Розділіть капусту на листочки. Зріжте потовщення з кожного листка.
Накрутіть голубців середнього розміру, викладіть в каструлю, додайте 1-2 ст ложки томату. Залийте водою, зверху присоліть
Поставте на вогонь на 25-30 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати дуже смачний цибулевий пиріг за простим рецептом.
Також читайте про рибні котлети з секретним інгредієнтом.