Українці придумали безліч рецептів приготування сала і вже здається, що нема чим нас здивувати, коли йдеться про цей продукт. Втім запечене у гірчиці та духмяному перці сало із прошарками м'яса вразить навіть вибагливих гурманів.
Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський у себе на сторінці в Instagram.
"Найсмачніше сало в моєму житті. Ми з мамою їздили в Смілу й купили там дуже смачне генеральське сало. Я готував сотні рецептів з ним, але запечене - то просто любов", - пише кулінар.
Ярославський наголошує, що сало має бути тоненьке і з прошарком ніжного м’яса, які нагадують генеральські лампаси.
"Його дуже цінують, бо з однієї свині виходить всього 4 кг такого сала", - каже кухар.
Інгредієнти:
"Зазвичай сало продають вже підсолене. Тому раджу вимочити його у воді з сіллю (25 г солі на 1 л води) протягом 4-6 годин", - каже Ярославський.
Дістаньте сало з води та обсушіть його рушником. Натріть міцною гірчицею, меленими перцями та тертим часником. Сюди ж мелену паприку та соєвий соус.
Сало складіть навпіл шкіркою назовні, а всередину вкладіть лавровий лист та дайте йому промаринуватись 4-6 годин.
Загорніть таке сало у фольгу і відправте у духовку, розігріту до 190 градусів на 40 хв.
Через 40 хв розгорніть фольгу та подивіться чи підрум’янилася шкірка. Якщо вона ще не достатньо запечена, залиште сало ще на 10-12 хв за температури 200 градусів.
"Їсти таке сало можна ще гарячим. З чорним хлібом та хріном смакує неймовірно. За цим рецептом можна готувати і груднинку, і щоковину, але потрібна температура менш як 175, а часу понад 1,5 години", - каже Ярославський.
Раніше ми ділились рецептом бюджетного пляцка-суфле від відомої галицької кулінарки.
Читайте також про те, як приготувати справжні полтавські галушки за рецептом від зіркового шеф-кухаря.