Найпростіша бездріжджова паска: ніхто не вірить, що вона готується так швидко
Паску до великодніх свят можна приготувати на бездріжджовому тісті. Вона вийде смачною, пухкою і довго не черствітиме.
Рецептом поділилася кулінарка Alina FooDee на YouTube.
Складники
- Яйця - 3 шт.
- Сіль - 1/4 ч. л.
- Цукор - 140 г
- Ванільний цукор - 20 г
- Вершкове масло - 100 г
- Молоко - 80 мл
- Цедра 1 лимона
- Борошно - 300 г
- Розпушувач - 10 г
- Сухофрукти - 90 г
Для глазурі на желатині:
- Желатин - 5 г
- Вода - 1 ст. л.
- Цукор - 100 г
- Вода - 2 ст. л.
- Лимонний сік - кілька крапель
Важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури - дістаньте їх заздалегідь. Кількість складників розрахована на 2 форми діаметром 9 см.
Покрокове приготування
Вбийте в глибокий посуд яйця, додайте цукор, сіль, ванільний цукор. Збийте міксером до пишної світлої маси.
Додайте вершкове масло, молоко. Збийте. Натріть цедру одного лимона.
Додайте борошно і розпушувач, перемішайте. Введіть в тісто сухофрукти.
Заповніть форми тістом на 3/4. Вирівняйте верхівки пасок ложкою, змащеною олією.
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин.
Приготуйте глазур, покрийте паски і прикрасьте на свій смак.
Раніше кулінарка розповіла, як приготувати смачну і дуже гарну паску Крафін.
Крім того дізнайтеся, як приготувати три види глазурі для покриття пасок.