ua en ru

Найпопулярніша страва на Волині та Поліссі: як приготувати мазурики

Найпопулярніша страва на Волині та Поліссі: як приготувати мазурики Як приготувати українські мазурики (Кадр із відео)

Мазурики – це проста та смачна страва української кухні, яку часто готують на Волині та Поліссі. Інгредієнти для мазурик дуже прості, а смакота вийде просто неймовірна.

Своїм рецептом українських мазуриків поділилася кулінарний блогер Наталія Машика на своєму YouTube-каналі.

Що вам знадобиться:

  • Фарш - 500 г (можна взяти курячий або індичий)
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло - 40 г
  • Твердий сир – 40 г
  • Молоко – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Молотий сухий перець - 1/2 ч. ложки
  • Молотий сухий часник - ½ ч. ложки
  • Суха цибуля - 1 ч. ложка
  • Панірувальні сухарі
  • Рослинна олія для смаження

Як приготувати мазурики

Мазурики готують з індичого фаршу. Якщо у вас є куряче філе - беріть, страва вийде анітрохи не гірше. Можна купити готовий, а можна зробити його самостійно – за допомогою м'ясорубки або комбайна. Фарш має бути однорідний.

Фарш викладаємо в миску і додаємо інші інгредієнти: розбиваємо два яйця, виливаємо 40 г теплого розтопленого вершкового масла, насипаємо сіль, перець та інші спеції. Потім наливаємо одну ложку молока. Твердий сир натираємо на тертці та додаємо до фаршу. Все добре вимішуємо.

З фаршу формуємо мокрими руками невеликі ковбаски. Викладаємо ковбаски на лист, застелений фольгою. Ставимо деко в холодильник на 30-40 хвилин.

У миску насипаємо панірувальні сухарі, пануємо мазурики та викладаємо на розігріту сковороду з олією. Смажити потрібно на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків. Готові мазурики можна викласти на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.