Найкраща страва у спеку. Як приготувати "холодний борщ" за рецептом зіркового кухаря (відео)
Холодник або "холодний борщ" українці здавна готували влітку, тому що він чудово рятує від спеки. Є два основні варіанти цієї страви - з додаванням буряка або ж з огірками.
Рецептом цієї страви поділився шеф-кухар Володимир Ярославський в Instagram.
"Холодний борщ" або холодник з огірками
"Що ви готуєте в спеку? Я обожнюю холодник, який ще називають "холодним борщем". Українці традиційно готували його влітку, додавали навіть перетерті ягоди та фруктами, і, звісно, холодні страви були на домашньому кислому молоці", - розповідає кухар.
Інгредієнти на 2 порції:
- 350 мл кефіру 1% жирності
- 2 яйця
- 25 г гірчиці
- 80 г огірка
- 60 г редису
- 80 г картоплі відвареної
- 150 г листя щавлю
- зелень петрушки, цибулі, кропу
- cіль
Як приготувати
Варені яйця розділіть на жовток і білок. Жовтки перетріть з сіллю та гірчицею. Листя щавлю перебийте з кефіром до однорідної консистенції, додайте до жовтків, перемішайте і доведіть до смаку.
Дрібно наріжте білок, огірки, редис, відварену картоплю і зелень. Все додайте у суміш із кефіром. Посоліть й за бажанням поперчіть. Перевірте чи достатньо смачно, чи подобається вам густина.
Поставте у холодильник на 30 хв, і можна куштувати.
"І ще декілька порад від мене. Роль лимона тут виконує щавель. Можна його замінити на іншу зелень - шпинат або дати більше кропу та петрушки, але в такому випадку вам потрібно буде додати ще сік лимона. А замість відвареної картоплі можна дати смажену", - каже Ярославський.
Раніше ми ділились рецептом дуже смачної закуски з кабачка.
Читайте також про те, як приготувати незвичні деруни за рецептом Ектора Хіменес-Браво.