Шоколадний торт за особливим рецептом - це неймовірна смакота, яку спекти можна без зайвих витрат і зусиль. До його складу не входять яйця, молоко, масло чи сметана, проте текстуру він має пухку і ніжну, а смак - дуже насичено-шоколадний.
Рецептом поділилася кулінарка Лілія Цвіт на своєму каналі в YouTube.
Тісто:
Для шоколадної глазурі:
Додатково:
З'єднайте борошно з цукром і ванільним цукром, додайте сіль, соду та какао. Ретельно перемішайте суху суміш.
Окремо з'єднайте воду, олію і оцет.
Поєднайте рідку та суху суміш, добре перемішуючи. Тісто має вийти досить рідким. Залиште його на 10 хвилин.
Вилийте тісто у форму і випікайте при температурі 190 градусів протягом 40-50 хвилин.
Розріжте тісто на три коржі. Намажте їх улюбленим варенням.
Приготуйте глазур: у сотейнику з'єднайте какао, цукор та олію. Замісіть густу масу. Поступово додайте воду, постійно помішуючи. Закип'ятіть і гарячою глазур'ю змастіть торт. Залиште на 2-3 години постояти в холодильнику.
Раніше ми писали, як приготувати вафельний торт по-новому.
Крім того читайте, як напекти гору млинців в лічені хвилини.