Найдешевший медівник на кефірі: без масла, сметани і випікання коржів
Медівник на кефірі готувати дуже просто і дешево. До складу такого тортика не входять вартісні інгредієнти, такі як масло чи сметана, а до чаю він смакуватиме відмінно.
Рецептом поділилася в YouTube кулінарка Лілія Цвіт.
Інгредієнти на форму 20х20х5:
- яйця - 2 шт.
- цукор - 50 г
- мед - 120 г
- кефір - 120 мл
- сода - 1 ч. л.
- борошно - 200 г
- родзинки - 70 г
Покрокове приготування
До яєць додайте цукор, збийте, щоб маса збільшилася в об'ємі і посвітлішала. Додайте мед, продовжуйте збивати.
Далі додайте кефір та соду, її гасити не треба. Додайте просіяне борошно, спеції для пряників (або корицю), родзинки.
Тісто має вийти доволі рідким, стікати з лопатки.
Вилийте тісто у форму, змащену маслом і застелену пергаментом. Випікайте близько 40 хвилин при температурі 170 градусів.
Готовий остиглий медівник можна посипати цукровою пудрою.
Раніше ми писали, як приготувати просте пісочне печиво з варенням.
Крім того читайте про рецепт тонких тонкі еластичних млинців.