Багато хо знає, що перед варінням завжди потрібно замочувати крупи, але не усі дотримуються такого маленького правила. Такі маніпуляції забирають час, однак можуть зберегти здоров'я, якому загрожує фітинова кислота, яка міститься у таких крупах.
Про це розповіла нутриціолог Богдана Волошинович в Instagram.
За словами фахівця, перед варінням та споживанням потрібно замочувати крупи, бобові, горіхи та насіння.
Цьому є кілька основних причин:
Потрібно замочувати у співвідношенні 2:1 і міняти декілька разів воду.
Горіхи та насіння потрібно замочувати на таку кількість годин:
Бобові нутриціолог радить замочувати:
Перед приготуванням крупи потрібно замочити у воді на такий час:
Раніше ми повідомляли, як вибрати якісний рис і перевірити крупу на підробку.
Також Клопотенка називав популярні крупи, які не потрібно варити.