Навіщо досвідчені кулінари трясуть яйця перед варінням. Трюк, який вирішує важливу проблему
Зварити яйця нам'яко чи вкруту - здається, що може бути простіше? Але ні. Тут теж треба враховувати чимало нюансів. Деякі досвідчені кулінари радять потрясти сире яйце перед тим, як кидати його у воду.
Навіщо це робити - дивіться нижче в матеріалі Styler.
Навіщо трясти яйця
Іноді через помилки, пов'язані з процесом приготування, велика частина корисного білка так і залишається на шкаралупі. А видовбувати його - ще та морока, варта часу і нервів.
Тому у досвідчених кулінарів припасовано безліч хитрощів та правил для варіння курячих яєць.
Не всі, наприклад, знають про те, навіщо трясти куряче яйце перед тим, як відправити продукт у каструлю.
Виявляється, якщо так зробити, вміст яйця буде рівномірно розподілено. В результаті очистити його буде значно простіше.
Замість тряски можна покрутити яйце на столі - результат буде тим самим.
Зварити яйця - ще та наука (фото: freepik)
Ще кілька правил варіння яєць
Свіжі яйця краще не варити, а зачекати кілька днів. Якщо у вас домашні яйця, не варіть ті, які були знесені нещодавно - такі краще використовувати для яєшні чи тіста.
Відправляти продукт варто лише у каструлю із холодною водою. І не забувайте додати маленьку ложку солі при варінні.
Чим корисні яйця
Яйця багаті:
- високоякісним білком,
- корисними жирами,
- вітамінами,
- холестерином і мінералами (такими як залізо, кальцій і калій).
Крім того яйця багаті лецитином. Так, яйце середнього розміру містить близько 700 мг лецитину, який може сприяти метаболізму холестерину і ліпідів в крові, пригнічувати атеросклероз і високий кров'яний тиск.
Раніше ми писали, як насправді треба їсти і варити овочі.
Крім того читайте, як вибрати оливкову олію і не викинути гроші, і що продають під виглядом оливкової олії "на розлив".