Кожна господиня готує борщ за своїм рецептом, тому немає двох однакових страв. Більшість господинь трохи підсолоджують борщ, тому варто знати для чого це роблять.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Facebook-спільноту "Консервація та заготовки на зиму".
Цукор потрібен насамперед для того, щоб страва не була надто кислою, а буряк не втратив кольору.
Одна з користувачок групи написала, що в її родині особливо не зважали, якого кольору буде борщ. Вона заявила, що в її родині переважає оранжевий колір борщу.
Багато господинь розповідають, що цукор має бути в парі з оцтом. Одні пишуть, що беруть звичайний, інші - яблучний.
"Трохи цукру додаю, десь пів столової ложки без гірки. Це як трішки солі до солодкої випічки. А для збереження кольору - тушений буряк кладу вже наприкінці, після того, як усе звариться, перед зеленню, і щоб тільки-тільки закипіло і вимкнути", - розповіла користувачка у мережі.
Одна господиня написала, що замість цукру бере мед. Вона зазначила, тоді смак буде незвичайний.
Окрім традиційної бурякової засмажки, яку ви кладете в борщ, вкінці приготування також можна додати натертий сирий буряк. Колір буде ідеальним, а смак більш насиченим.
Ще один спосіб, який допоможе зробити яскравий червоний борщ - це додати цукор і лимонний сік у нарізаний на брусочки буряк. Овоч потрібно перемішати і залишити з цими компонентами на деякий час настоятися.
Під час приготування овочевої засмажки для борщу можна додати 2 столові ложки звичайного пшеничного борошна. Це також допоможе зробити колір яскравішим.
Щоб отримати дійсно смачну та ароматну страву, не варто припускатися таких помилок:
Раніше ми повідомляли, яка спеція гарантовано зіпсує борщ.
Також ми писали, що український борщ під захистом ЮНЕСКО.