Натуральне полуничне морозиво: рецепт літніх солодощів всього з двох інгредієнтів
Літня спека, як ніхто, заохочує з'їсти та випити щось прохолодне - як-от улюблене всіма морозиво. А приготувати його можна всього з двох складників, один з яких - полуниця - надає морозиву дивовижного смаку.
Про те, як готувати полуничне морозиво, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Смачна кухня з Наталією Данилюк".
Що потрібно для морозива з полуниці
Для того, щоб приготувати 4 порції літнього десерту, потрібні наступні інгредієнти:
- згущене молоко - 100 мл;
- полуниця - 250 г.
А також 4 форми та палички для морозива.
Як готувати натуральне полуничне морозиво
Для початку помийте полуницю та видаліть плодоніжки. Окрім полуниці можна взяти малину, чорницю, персики, або банани - за бажанням. Крім цього можна експериментувати з поєднанням смаків.
Можна розрізати полуницю навпіл, але це не обов'язково, оскільки вона все одно подрібниться в блендері. Пересипте полуницю до чаші блендера та залийте згущеним молоком.
Перебийте полуницю зі згущеним молоком в блендері (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Якщо ж у вас немає блендера, полуницю можна протерти через сито або розім'яти виделкою та змішати з молоком за допомогою міксера. Перебийте інгредієнти до однорідної консистенції.
Після цього розподіліть їх по формочках або звичайних стаканах. По центру вставте паличку.
Розлийте суміш у форми для морозива (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Поставте морозиво в морозильну камеру до повного застигання - на декілька годин.
Після цього, дістаючи морозиво, зачекайте 5 хвилин, щоб зовнішній бік смаколика відтанув і морозиво можна було витягнути з форми.
Як дістати морозиво з форми (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Або ж, якщо чекати не хочеться, можна обережно занурити форму у гарячу воду на декілька секунд. Завдяки цьому морозиво злегка підтане, і його можна буде легко дістати з формочок.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати морозиво з ромом за старовинним рецептом.
А також розповідали, як готувати натуральний пломбір.