Насичують енергією та дають сили: 6 продуктів, які вагітним потрібно взяти в пологовий
Пологи є важким та інтенсивним процесом, який потребує багато сил. Тому в пологовий важливо взяти із собою легку і корисну їжу.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 6 продуктів, які насичують організм жінок енергією та дають сил.
Корисні продукти для жінок
Сімейний нутриціолог Тетяна Рибка назвала список продуктів, які корисні для вагітних жінок:
- злакові та протеїнові батончики - шукайте такі, що містять горіхи, насіння та сухофрукти
- цільнозернові хлібці і крекери - чудове джерело складних вуглеводів, які повільно вивільняють енергію, щоб підтримати вам протягом пологів
- фрукти - швидке джерело енергії завдяки природним цукрам. Обирайте яблука, банани чи виноград - вони легко засвоюються
- горіхи та насіння - багаті на корисні жири та білок. Такі перекуси допоможуть почуватися ситими без важкості у шлунку
- йогурт та кефір - добре підходять для легкого перекусу, багаті на пробіотики, які підтримують роботу шлунково-кишкового тракту під час стресу
- вода - під час пологів тіло може втрачати велику кількість рідини через потовиділення та дихання. Вода допомагає підтримувати баланс рідин, що сприяє кращому самопочуттю
В пологовий необхідно скласти продукти харчування, які не викликають алергічних реакцій, а також не сприяють виникненню закрепів.
При зборі продуктів харчування необхідно враховувати те, що той чи інший пологовий будинок може мати свої обмеження щодо продуктів харчування. Тому список допустимих продуктів необхідно уточнити заздалегідь.
Яких продуктів уникати під час вагітності
Вагітні жінки можуть бути більш сприйнятливими до певних харчових захворювань, які можуть призвести до ускладнень вагітності. Тому вагітним слід уникати наступних продуктів:
- сире, непастеризоване молоко. Вони можуть містити бактерію, яка може спричинити хворобу під назвою лістеріоз
- їжа з простроченим терміном придатності, оскільки в ній можуть міститися бактерії
- сирі та недоварені м’ясні продукти
- необроблена риба та морепродукти, оскільки вони можуть містити високий рівень бактерій і паразитів
- деякі сорти риби мають високий вміст ртуті, тому їх слід уникати
- сирі або недоварені яйця, які можуть переносити бактерії сальмонели
Годуючій мамі не рекомендується вживати кондитерські вироби, червоно-жовті овочі та фрукти, виноград, ківі, згущене молоко, мед, варення, незбиране молоко, а також соки.
Дуже важливо всі продукти харчування вживати дуже обережно і ретельно стежити за реакцією новонародженого.
Раніше ми повідомляли, чи можна пити безалкогольне пиво та вино під час вагітності.
Також ми писали, яка проблема зі шкірою обличчя може виникнути у жінок під час вагітності.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: Instagram-сторінка сімейного нутриціолога Тетяни Рибки та сайт Health new Zealand.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета - надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров'я звернутися до лікаря.