Наполеон за 20 хвилин: розкішний тортик без мороки з тістом
Торт Наполеон - один з улюблених смаколиків вже багато поколінь поспіль. Але зайва морока з приготуванням часто змушує нас йти за десертом до магазину. Як приготувати тортик вдома швидко і без проблем?
Своїм рецептом поділилася кулінарка Alina FooDee.
Інгредієнти:
- Листкове тісто без дріжджів - 400 г
- Яйце - 2 шт.
- Цукор - 50 г
- Кукурудзяний крохмаль - 40 г
- Молоко - 500 г
- Ванільний цукор - 10 г
- Вершкове масло - 150 г
- Згущене молоко - 150 г
Покрокове приготування
Наріжте розморожений пласт листкового тіста на тонкі смужки. Перекладіть на вистелене пергаментом деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Палички з тіста мають бути повністю сухими.
Змішайте вінчиком яйця, цукор, кукурудзяний крохмаль. Додайте тепле молоко в суміш і змішайте до однорідності.
Нагрівайте крем, постійно помішуючи, щоб не пригоріло і не взялося грудками. Після закипання добре помішуйте протягом 30-60 секунд і зніміть з вогню. Охолодіть до кімнатної температури.
Збийте м'яке масло міксером, додайте ванільний цукор і згущене молоко. Змішайте заварну основу з маслом і згущенкою, збиваючи міксером.
Відкладіть 2-3 палички для посипки. Далі формуйте тортик. Розстеліть харчову плівку і чергуйте крем і палички з тіста, доки не закінчиться весь крем і тісто. Заверніть наш тортик в харчову плівку і покладіть на 8-12 годин в холодильник.
Після цього розгорніть тортик і прикрасьте паличками з тіста, подрібненими і змішаними з цукровою пудрою.
Раніше ми писали, на які свята треба готувати багату, щедру і голодну кутю.
Крім того читайте, як приготувати торт "Пломбір".