Мойва пряного посолу вдома: дешевше і смачніше за магазинну!
Щоб приготувати смачнющу мойву пряного посолу, нам знадобиться кіло риби і багато спецій. Ви точно забудете про магазинну, коли скуштуєте першу засолену вами рибку.
Як засолити рибу - читайте нижче в матеріалі Styler.
Складники:
- Мойва - 1 кг
- Цибуля - 2 шт.
- Вода - 800 мл
- Оцет 9% - 2 ст. л
- Коріандр - 1 ст. л
- Гвоздика - 16 бутонів
- Духмяний перець горошок - 15 шт.
- Чорний перець горошок - 22 шт.
- Лавровий лист - 6 шт.
- Рослинна олія - 2 ст. л
- Сіль 2,5 ст. л
Покрокове приготування
Розморозьте рибу, почистіть від голів та нутрощів.
Засипте у воду спеції: коріандр, чорний перець, лавровий лист, гвоздику, запашний перець. Дайте маринаду прокипіти 2 хвилини.
Додати сіль, зняти маринад з вогню. Додайте оцет, перемішайте і дайте охолонути.
Поки маринад остигає, наріжте цибулю кільцями. Візьміть форму, покладіть рибу, шар цибулі. Залийте олією. Знову шар риби, шар цибулі, полийте олією.
Залийте рибу маринадом, накрийте харчовою плівкою. Надішліть у холодильник на два дні. Чим більше риба маринуватиметься, тим смачнішою вона буде.
Раніше ми писали, як приготувати малосольну червону рибу.
Також читайте, як приготувати оселедець пряного посолу вдома.