Цей смачний торт, який складається з морквяного бісквіта і крему, неодмінно покращить дозвілля, ставши чудовим доповненням до кави чи чаю. Хоча морква - незвичний продукт для десертів, такий бісквіт виходить досить солодким.
Про те, як готувати морквяний бісквіт, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Абетка рецептів".
Для того, щоб приготувати десерт з моркви, потрібні такі інгредієнти:
Просійте в миску борошно, додайте соду, розпушувач, сіль і приправу до пряників (або ж корицю) - і перемішайте всі сухі компоненти.
В окрему миску розбийте яйця, додайте цукор - звичайний і ванільний - і збивайте міксером 7-8 хвилин до утворення білої пишної маси. Продовжуючи збивати, влийте в масу олію.
Збийте яйця з цукром до пишної маси (скриншот / Абетка рецептів)
Помийте, почистьте і натріть моркву на дрібній тертці - натертої моркви має бути 350 г, тож овочів треба брати трохи більше. Додайте моркву до збитих яєць та ретельно перемішайте суміш.
Поступово додавайте просіяне раніше борошно, кожного разу перемішуючи тісто силіконовою або дерев'яною лопаткою. Подрібніть волоські горіхи, додайте їх до тіста і знову ретельно перемішайте.
Форму для випічки застеліть пергаментом і вилийте тісто. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте бісквіт приблизно 30 хвилин. Перевірте готовність бісквіта за допомогою зубочистки - вона має залишитися сухою.
Готовий бісквіт (скриншот / Абетка рецептів)
Розріжте бісквіт на три коржі і приготуйте крем. Для крему залийте желатин водою і залиште на 10 хвилин, після цього розчиніть його на паровій бані - тримаючи посуд з ним над киплячою водою. Однак не доводьте желатин до кипіння.
Холодні вершки збийте з цукровою пудрою до сметаноподібної консистенції. Продовжуючи збивати вершки, додайте желатин. Умовно розділіть крем на дві рівні частини.
Крем з вершків і желатину (скриншот / Абетка рецептів)
Зберіть торт: викладіть на перший корж половину крему, накрийте другим і викладіть решту крему - і накрийте останнім коржиком. Це можна робити за допомогою форми, огорнувши стінки ацетатною плівкою для кондитерських виробів.
Накрийте торт харчовою плівкою та поставте до холодильника мінімум на 6 годин. Після цього десерт готовий, його можна їсти одразу, або ж полити розтопленим чорним шоколадом.
Нещодавно ми писали про те, як приготувати кабачковий рулет.
Читайте також, як готувати пасту з кабачка з куркою.