В кав'ярнях готують незвичний напій, смак і вигляд якого може вас здивувати. Виглядає матча-лате як зелена кава з молоком, а заварювати його доволі просто.
Ловіть рецепт екзотичного чи то чаю, чи то кави - в матеріалі Styler далі.
Це різновид зеленого чаю, який готують шляхом пропарювання, сушіння та подрібнення листя рослини Camellia sinensis у дрібний порошок.
Смак напою доволі специфічний і може не всім "зайти".
Вам знадобиться:
Підігрійте молоко (близько 100-150 мл) в турці. До кипіння доводити не треба, достатньо 80 градусів.
Просійте близько 1/3 порошку матча через маленьке сито в чашку.
Нагріте молоко збийте в склянці капучінатором.
Залийте порошок матчі 50 мл води, і збийте розчин капучінатором.
Перелийте матчу до збитого молока.
Матча-лате готова. Смачного!
Дізнайтеся також, як приготувати каву вдома, як в кав'ярні.
Також читайте, яка кава особливо небезпечна в літню спеку.