Вівсяне молоко вже декілька років активно витісняє звичайне. Воно стає ще більш модним, але не усі знають, чи насправді цей продукт корисний та не шкодить здоров'ю. Дієтологи Марісса Мешулам, Тамар Семюелс та Шерон Палмер пояснили, у чому небезпека вівсяного молока.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на HuffPost.
Багато хто переходить на вівсяне молоко через те, що воно не містить глютену. Але, як запевняють експерти, це зовсім не так.
"Хоча овес природним чином не містить глютену, він має вищий ризик перехресного зараження, оскільки зазвичай його обробляють на підприємствах, які виробляють продукти, що містять глютен", - заявляє Семюелс.
А тому якщо ви стежите за рівнем цукру у крові, або ж просто хочете схуднути, вживання вівсяного молока може вам нашкодити. Мало того, у такому продукті чимало вуглеводів та можуть бути пестициди з не дуже корисними видами олій.
"Овес - це культура, яка сильно обприскується пестицидами, тому, якщо ви п’єте молоко, я настійно рекомендую обирати органічне. Одна чашка вівсяного молока містить таку ж кількість вуглеводів, як і скибочка хліба, приблизно 15 грамів. До того ж, коли овес переробляється на вівсяне молоко, крохмаль у вівсі розщеплюється до простих цукрів", - наголосила Мешулам.
Раніше ми вже розповідали, як виглядає кір у дітей та дорослих і де вона проявляється найперше.
Окрім цього, нещодавно стало відомо, як зрозуміти, що продукт пройшов обробку та шкідливий.