Мітболи - більш сучасна назва м'ясної страви, яку ми зазвичай називаємо "тефтелі". Хоча технологія приготування надзвичайно подібна, вважається, що основна різниця - метод приготування і складники. Попри те, що цей рецепт схожий зі способом готування тефтель, ця неймовірно смачна страва неодмінно припаде до душі.
Про те, як готувати мітболи-тефтелі у вершковому соусі з грибами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний Telegram-канал "рецепти від mil_alexx".
Для того, щоб приготувати таку ситну вечерю, потрібні такі інгредієнти:
Перекладіть фарш до тарілки. Очистьте і подрібніть цибулю - половину додайте до фаршу, половину залиште для соусу. Додайте до м'яса з цибулею манку, яйце, коріандр, зіру, підсоліть та поперчіть до смаку.
Ретельно перемішайте масу і виліпіть тефтельки невеликого розміру - як горіх. Для того, щоб фарш не лип до рук, змочіть долоні водою.
Розігрійте пательню з олією та викладіть мітболи. Смажте тефтельки до рум'яної золотистої скоринки з кожного боку. Після цього приберіть мітболи з пательні.
Підготуйте печериці та зелень для соусу - промийте їх водою, наріжте гриби на невеликі частини, а зелень подрібніть.
Покладіть в пательню вершкове масло, розтопіть його та вкиньте решту цибулі. Смажте 3-4 хвилини, після цього додайте нарізані печериці і смажте, перемішуючи, приблизно 8 хвилин.
Влийте до печериць теплі вершки, підсоліть та поперчить. Вершки мають бути саме теплими або навіть гарячими - тоді менша ймовірність згортання.
Перемішайте складники і доведіть соус до кипіння. Після цього викладіть тефтелі, накрийте пательню кришкою та протушкуйте декілька хвилин. Подавайте мітболи з соусом, присипавши зеленню.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати жульєн в тарталетках.
Читайте також, як готувати бограч вдома.