Каша здавна вважається необхідною стравою на столі, часто навіть замінювала хліб. У крупах багато корисних речовин, які необхідні організму, тому варто вживати їх постійно.
Про це повідомила нутриціолог Аліна Клименко в Instagram.
Містить вітаміни групи B, амінокислоти, калій, фосфор, залізо, мідь, цинк. Також такий рис зменшує тягу до солодкого та стабілізує інсулін.
Така крупа містить вітаміни групи B, К, фолієву кислоту, калій, кальцій та цинк. Дає довше почуття насичення протягом дня.
Допомагає відновити мікрофлору кишківника, знижує рівень цукру у крові, містить вітаміни групи B, вітамін А та безліч мінералів.
Гречка містить найбільше рослинного білка серед інших круп. До того ж в складі є велика кількість клітковини, вітамінів групи B, А, РР, калій, магній і фосфор.
Не містить глютен, впливає на метаболізм шляхом вітамінів В2 та В3. Також містить рекордну кількість калію та декілька видів амінокислот. До того ж це чудова альтернатива суперфуду кіноа.
Нутриціолог каже, що крупа сприяє нормалізації роботи ШКТ, має високий вміст харчових волокон та дає тривалу ситість, містить амінокислота та вітаміни групи B.
Багатий вітаміном В5, що впливає на настрій та бореться з депресією. Також містить велику кількість клітковини, РР та холіну.
Раніше ми повідомляли, як вибрати якісний рис і перевірити крупу на підробку.
Також ми писали, як позбутися від молі в крупах, які довго простояли.