ua en ru

Мариновані кабачки на зиму. Найпростіший і найсмачніший рецепт

Мариновані кабачки на зиму. Найпростіший і найсмачніший рецепт Фото: Рецепт маринованих кабачків на зиму (1000.menu)

Сезон кабачків в Україні - зараз у повному розпалі. Це чудовий час, щоб законсервувати овочі, тим більше їх ціна залишається дуже доступною, а смак порадує вас узимку.

У Telegram-каналі "Домашня консервація. Кулінарія" поділилися простим та смачним рецептом кабачків у маринаді.

Що вам знадобиться

  • 5 кілограмів кабачків
  • Зелень (кріп, парасольки кропу, якщо є листя хрону, листя смородини, вишні, малини).
  • Гвоздика обов'язково, вона надає особливої нотки
  • Чорний перець горошок
  • Запашний перець горошок
  • Лавровий лист
  • Часник

Маринад на 3 літри води:

  • Цукор 380 грамів
  • Сіль 140 грамів
  • Оцет 9% 350 грамів

Як законсервувати кабачки

Насамперед простерилізуйте банки, попередньо помивши їх із содою, потім поставте в холодну духовку й увімкніть її на 130°, потримайте там хвилин 20. Потім вимкніть і зачекайте, щоб трохи охолонули.

Дістаньте з духовки й покладіть у банки зелень, кабачки, спеції та часник.

Залийте окропом по самий верх і прикрийте кришками, потім вилийте цю воду хвилин через 10 в раковину і залийте окропом 2 рази, через 10 хвилин вилийте цю воду і залийте маринадом. Закрийте кришками, переверніть банки, і нехай стоять у теплі до повного охолодження.