Замаринувати (засолити) будь-яку червону рибу варто вдома. Так буде і дешевше, і звісно ж смачніше. Оскільки в рецепті є й цукор і сіль, складно визначитися, ця риба солона чи маринована.
Рецептом поділилися на каналі Смаколик.юа Марія Михальченко.
Візьміть шматок будь-якої червоної риби. Шкірку залиште, а кісточки вийміть. Промийте рибу і обсушіть паперовими рушниками.
Всипте в ємність сіль, цукор. Перемішайте. Сумішшю з солі і цукру натріть рибу з усіх боків.
Дно посуду, в якому буде солитися риба, посипте цією ж сумішшю. Покладіть філе в контейнер шкіркою вгору.
Накрийте лоток кришкою і відправте в холодильник на 2-4 дні (в залежності від того, наскільки солону рибу ви любите).
Коли ви вирішите перервати маринування, вилийте маринад.
Довше риба зберігатиметься, якщо зверху шматок риби полити олією.
Раніше ми писали, як приготувати оселедець пряного посолу вдома.
Також читайте, як приготувати форшмак по-украінськи.