Ґомбовці – одна з традиційних страв закарпатської кухні, яку готують майже у кожному будинку. Їх готують з різними начинками та добавками, цю страву люблять діти. А ще це чудова страва для економії, яка допомагає стежити за фігурою.
Як приготувати справжні ґомбовці із сиром, розповіла кулінарка Наталія Машика у своєму блозі на YouTube.
Для панірування:
У миску покладіть 1 кг сиру будь-якої жирності, додайте два яйця, сіль, цукор, манку та борошно. Добре перемішайте. Від жирності сиру залежить, скільки знадобиться манки та борошна – додавайте в міру потреби. Готове тісто відставте, щоб манка набухла.
У каструлю налийте холодну воду, додаємо сіль та ставте на вогонь. Доведіть воду до кипіння.
Поки нагрівається вода, візьміть сковороду, поставте на середній чи невеликий вогонь і у суху сковороду висипте мелені сухарі. Обсмажуйте кілька хвилин і помішуйте лопаткою.
Сухарі повинні змінити свій колір і стати трохи темнішими. Потім знімайте з вогню і додайте цукор - на свій смак. Добре перемішайте.
Від тіста відщипуйте шматочки та робіть кульки - розмір на ваш розсуд. Можна робити великі чи малі. Якщо тісто занадто рідке, додайте трохи манки.
Готові кульки занурюємо у киплячу воду та доводимо до кипіння. Потім варимо ще 7-8 хвилин.
Молоті сухарі пересипте в миску. Як тільки ґомбовці вспливають - виймайте їх з води та перекладайте в миску із сухарями.
Обвалюйте їх у сухарях і викладайте на суху тарілку. Подавайте ґомбовці зі сметаною.
До речі, раніше ми писали про те, як приготувати найпростіші курячі ковбаски за 10 хвилин.
А ще розповідали про те, як зробити домашні чіпси, які не шкодитимуть фігурі.