Фахівці з безпеки харчування радять уникати поширеної помилки під час приготування кави - розігрівання напою, який охолов. Звичка повторно нагрівати каву, наприклад, у мікрохвильовій печі чи на плиті, може негативно впливати як на її склад, так і на ваше здоров'я.
Чому така кава може стати отрутою - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
Хімічні зміни в напої
Під час повторного нагрівання у каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють склад її компонентів. Зокрема, хлорогенові кислоти, які містяться в каві та мають антиоксидантні властивості, руйнуються. У результаті утворюються речовини, що можуть:
Погіршення смаку та корисних властивостей
При повторному нагріванні:
Ризик бактеріального забруднення
Коли кава охолоджується, у ній можуть почати розмножуватися мікроорганізми. Повторне нагрівання не завжди знищує ці бактерії повністю, що може становити небезпеку для здоров’я.
Експерти з безпеки харчування радять:
Наукові дослідження підтверджують, що повторне нагрівання їжі та напоїв, зокрема кави, може впливати на їхній хімічний склад і безпеку:
Щоб зберегти здоров’я та насолодитися справжнім смаком кави, пийте її свіжою, уникаючи розігрівання. Це допоможе уникнути шкідливих наслідків для вашого організму та насолоджуватися улюбленим напоєм у найкращій його якості.
Нагадаємо, що ми писали про фрукт, що покращує настрій та життєвий тонус.
Читайте про 6 корисних зимових фруктів, яких варто наїстися в сезон.
В матеріалі використані такі джерела - Journal of Agricultural and Food Chemistry, Національний Інститут Здоровя США, Європейське агентство з безпеки харчових продуктів.