Макарони-гніздечка з фаршем у томатному соусі: неймовірна страва для вечері
Цей рецепт - чудовий спосіб, як приготувати таку звичайну страву, як макарони, абсолютно по-новому. Оригінальна подача і неймовірний смак макаронів-гніздечок з фаршем, безсумнівно, сподобаються родині.
Про те, як готувати макарони-гніздечка з фаршем у томатному соусі, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Instagram-сторінку кулінарної блогерки ann_.and_.food.
Що потрібно для макаронів-гніздечок з фаршем
Для того, щоб приготувати цю неймовірну вечерю, потрібні такі інгредієнти:
- Макарони-гніздечка - 11 шт.
- Фарш - 200 г
- Вода - 900 мл.
- Сметана - 2 ст. л.
- Томатна паста - 2-3 ст. л.
- Помідори - 2 шт., невеликі
- Цибуля - 1 шт.
- Олія - 2-3 ст. л.
- Сухий часник - 1 ч. л.
- Сир - 150-200 г
- Сіль - до смаку
- Перець - до смаку
- Зелень - до смаку
Як готувати макарони-гніздечка з фаршем
Для цієї страви не потрібно додатково відварювати макарони - вони готуються на пательні у соусі. Тож для початку розігрійте пательню з олією і приготуйте соус.
Для соусу в окремій мисці змішайте сметану з томатною пастою, додайте сухий часник, сіль і перець, розмішайте, залийте водою і ретельно перемішайте соус.
Очистьте та якомога дрібніше наріжте цибулю, перемішайте її з фаршем, додавши сіль та перець до смаку.
Викладіть на пательню макарони так, щоб вони були кошиками - всередину можна було покласти начинку. В кожне "гніздечко" викладіть фарш. Помийте помідор, наріжте кружальцями та накрийте кожне "гніздечко" з фаршем.
Залийте макарони соусом, накрийте кришкою і готуйте на невеликому вогні 25-30 хвилин. Наріжте сир так, щоб було 11 тоненьких шматочків. Накрийте кожне гніздечко шматочком сиру, і готуйте ще 2-3 хвилини.
Помийте та подрібніть зелень, прикрасьте страву перед подачею - і макарони-гніздечка готові.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати сирну плесканку.
Також читайте, як готувати картоплю по-шведськи з беконом.