Без магазинного майонезу: легкий та швидкий салат з квасолею
Зазвичай святкові та повсякденні салати часто асоціюються з майонезами та іншими магазинними соусами, які не завжди корисні для здоров'я та фігури. Втім, з'явився сучасний та дуже смачний рецепт салату з квасолею та огірками, який усім сподобається.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт "Прості рецепти".
Для приготування салату вам знадобляться такі інгредієнти:
- квасоля консервована
- цибуля
- солоний огірок
- зелень
- сіль та цукор
- олія (приблизно 100 мілілітрів)
- чорний перець
- гірчиця у зернах
- яблучний оцет.
Кількість інгредієнтів ви можете регулювати на власний розсуд. Звісно, основний "гість" салату - квасоля.
Почнемо приготування. Наріжте цибулю, найкращий варіант - чверть кільця. Перекладіть її у миску, присипте дрібками цукру та солі, а потім налийте трохи оцту. Після цього ретельно усе перемішайте, а далі заливайте цибулю окропом, аби вона промаринувалася.
І поки цибуля "доходить" (на це потрібно приблизно 10 хвилин), зробіть домашній соус. Для цього злийте рідину з квасолі в чашу блендера. Туди ж додавайте гірчицю в зернах, додавайте олію та чорний перець. Збивайте усе це занурювальним блендером протягом хвилини. Коли соус стане густим - він готовий.
Наріжте огірки та змішайте їх з квасолею. Додавайте зелень, мариновану цибулю. Потім заправте усе соусом та ретельно усе перемішайте. Легкий та швидкий салат можна одразу подавати до столу.
Нагадаємо, раніше вже стало відомо, як зробити "ліниві" хачапурі на сніданок.
Окрім цього, нещодавно ми розповідали, як приготувати італійський суп Мінестроне.