Запечена курка або індичка - головна прикраса святкового столу. Але не усі знають, що робити після того, як гості поласували стравою, але м'ясо ще залишилось. Роберт Анвін, який є власником м'ясної крамниці, назвав секретні фішки, завдяки яким ви точно почнете правильно зберігати запечену птицю.
Про це розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Daily Express.
М'ясник радить подбати про свіжість м'яса майже одразу, коли ви його приготуєте. Після того, як страва остигне, накрийте її фольгою. Це допоможе вберегти запечену курку від зайвих мікробів.
Коли ж м'ясо повністю охолоне, його потрібно прибрати у холодильник. Але буває і так, що страва банально не вміщається, адже вона не єдина, що ви приготували на свята.
Втім, залишати запечену курку або індичку на кухні, де вона буде лежати у кімнатній температурі, точно не варто. М'ясник радить не ризикувати.
"Розберіть курку або індичку на порції та помістіть у контейнери для зберігання харчових продуктів, переконавшись, що тримаєте її подалі від будь-якого сирого м'яса, тоді ви зможете зберігати її до трьох днів", - радить експерт.
Якщо ж м'яса настільки багато, що ви точно не встигнете його з'їсти, перекладіть частину контейнерів у морозильну камеру. Потім ви зможете додати його у пиріг або приготувати якусь іншу страву.
Нагадаємо, раніше ми вже розповідали, як зробити, щоб кутя не скисла і довго стояла.
Окрім цього, нещодавно стало відомо, чи можна зберігати продукти на балконі.