Ці м'ясні зрази - досить оригінальний спосіб приготування котлет, з не менш поживною начинкою. За розміром котлети також нагадують зрази, тож одного виробу вистачає на порцію до улюбленого гарніру.
Про те, як готувати м'ясні котлети з грибною начинкою, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КРАСИВО ЇСТИ".
Для того, щоб приготувати котлети з грибною начинкою, потрібні такі продукти:
Фарш до таких котлет можна брати будь-який, відповідно до своїх смакових вподобань, або навіть зробити самостійно. Гриби потрібно промити і нарізати на скибочки або кубики.
Цибулю необхідно почистити, одну нарізати на дрібні кубики, а іншу перекрутити в м'ясорубці і додати до фаршу.
На пательні необхідно розігріти невелику кількість олії та обсмажити нарізану на кубики цибулю до розм'якшення. Потім всипте гриби і смажте все до готовності.
В цей час можна підготувати масу для котлет. Окрім додавання до фаршу цибулі, потрібно додати 1 яйце і сухарі, попередньо заливши їх молоком. Решту яєць потрібно зварити круто. Петрушку помийте та подрібніть.
Панірувальні сухарі можна зробити з хліба - для цього рецепту потрібно три скибочки, які необхідно висушити в духовці та подрібнити.
Ретельно перемішайте всі компоненти маси для котлет, додаючи сіль та перець до свого смаку.
Поки охолоджуються смажені гриби, очистьте і наріжте відварені яйця на маленькі кубики. Потім змішайте їх з грибною начинкою та зеленню.
Сформуйте з фаршу кульку - для цього потрібно 1,5-2 ст. л. маси. Потім кульку необхідно сплющити, зробивши з неї паляничку. Для однієї котлети потрібні 2 палянички.
Як зробити з фаршу котлети з грибами (скриншот / КРАСИВО ЇСТИ)
На одну частину котлети викладіть 1 ст. л. начинки, накрийте другою половиною котлети, згладьте краї.
Повторіть цей крок до закінчення фаршу і грибної начинки. Викладіть зрази на розігріту пательню і обсмажте з кожного боку до готовності, накривши посуд кришкою.
Як смажити м'ясні зрази (скриншот / КРАСИВО ЇСТИ)
Якщо ж начинка залишилась, з неї можна зробити соус, додавши сметану і часник. Соус потрібно нагріти на невеликому вогні, але не доводити до кипіння.
До речі, раніше ми писали про те, як запікати курку з травами і квасолею за рецептом Гордона Рамзі.
Читайте також, як готувати смажений рис з яйцем і курятиною по-азійськи.