Багато людей чимало разів чули, що для здоров'я треба з'їсти першу страву для гарної роботи шлунка. Очевидно, що люди бояться сухом'ятки.
Чи треба їсти перші страви, чи ні, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис фітнес-тренера Віктора Мандзяка у Facebook.
За словами експерта, кожен з нас чує майже однакові речі від оточуючих.
"Цілий день на сухом'ятці, заробиш гастрит! З'їж чогось рідкого для шлунка" - щось на кшталт цього кожен з нас чув від близьких людей. Вочевидь, люди бояться сухом'ятки. Мабуть, уявляють собі, як суха їжа потрапляє в шлунок і своєю сухістю пошкоджує його слизову оболонку", - написав він.
Віктор зазначив, що шлунок не потребує рідкого, і прекрасно справляється зі сухом'яткою.
Він стверджує, що якщо їжа дуже суха, в нас виникає природнє бажання її запити, організм просить - то не опирайтесь цьому бажанню.
За словами Мандзяка, абсолютно сухої їжі нема, хіба що цукор. Кожен продукт містить в собі ту чи іншу кількість води.
"До прикладу, канапка, яскравий представник сухом'ятки. Наскільки вона суха? Хліб - 35% води, лікарська ковбаса - 61%", - написав фітнес-тренер.
В роті вся їжа змочується слиною, яка на 98,5% складається з води. Тобто потрапляючи до рота їжа не може бути сухою.
Шлунковий сік на 99,5% складається з води, тому їжа там опиняється теж не суха.
Віктор повідомив, що організму однаково, яка їжа в нього потрапляє.
Нагадаємо, що фітнес-тренер Мандзяк розповів, що робити, якщо "вага стоїть".
До цього Віктор Мандзяк розказав, яке м'ясо треба їсти, щоб худнути.