Штолен - традиційна німецька випічка, яку готують за три тижні до Різдва. За цей час здоба настоюється й наповнюється ароматом сухофруктів та спецій. Останніми роками ця випічка стала популярною і в Україні.
Рецептом різдвяного штолена поділилась галицька господиня і блогерка Лілія Цвіт.
"Цю ідею штолена з начинкою я побачила у самому Дрездені. Одразу захотіла відтворити. Вийшло дійсно дуже смачно. Начинка пом’якшує штолен, робить його насиченішим і ще смачнішим. Обов’язково пробуйте. Створюйте собі і своїм близьким різдвяний настрій, незважаючи ні на що", - пише кулінарка.
За рецептом виходить три штолени по 600-700 г.
Інгредієнти:
Для наповнення
Для опари:
Тісто:
Начинка:
Додатково:
Як приготувати:
Нещодавно ми ділились 5 порадами від дієтолога, як зробити випічку більш корисною.
Читайте також про те, як придумали салат олів'є і яким був найстаріший рецепт.