В кінці зими дуже важливо збагатити організм вітамінами та мінералами та поповнити його сили для боротьби із вірусами. Найкраще підтримати імунітет здоровим харчуванням, яке багате вітамінними овочами і фруктами.
Про те, які продукти потрібно їсти у лютому, аби збагатити організм вітамінами, розповів педіатр Ігор Мельник на своїй сторінці в Instagram.
"В останній місяць зими наша імунна система потребує підзарядки і підтримки більше, ніж будь-коли. По-перше, їй треба протистояти інфекційним хворобам. По-друге, у холодні лютневі дні організм потребує енергії і тепла", - розповідає лікар.
Радить вводити у раціон продукти, багаті на вітаміни і мінерали. Бажано, щоб кожного дня було хоча б три овочі чи фрукти із наведеного переліку.
Тропічні фрукти - містять багато вітамінів і корисних речовин. Ключовими є авокадо, ананас, банан і ківі. Введення цих фруктів у раціон допоможе зберегти здоров'я взимку і забезпечить необхідними корисними речовинами.
Цитрусові - містять багато вітаміну С та інших антиоксидантів, які сприяють зміцненню імунітету. Найкраще їсти грейпфрут, лимон, мандарин.
Цибулинні - це чудове джерело вітамінів С, В1, В2. Сюди входять цибуля порей та ріпчаста.
Кісточкові - містять вітамін С, калій, а також клітковину. Сюди відносяться яблука та груші.
Коренеплоди - вони багаті на велику кількість вітамінів А і С, а також містять й інші корисні мінерали. До цього переліку входять редиска, ріпа, картопля, морква, пастернак, буряк, топінамбур, селера.
Хрестоцвітні овочі - містять велику кількість вітаміну С, а також клітковину, кальцій та інші важливі елементи. Тому налягайте на капусту білокачанну, брюссельську та червонокачанну.
Раніше ми розповідали про те, які 7 чаїв сприяють довголіттю.
Нещодавно ми писали про 5 міфів про вітамін D, в які вірить майже кожен українець.