Лікар назвав вісім продуктів, які можуть запобігти раку
Онколгічні захворювання можуть виникати через спадковість та неправильне харчування. Тому дуже важливо стежити за своїм раціоном і не вживати небезпечні продукти.
Що саме потрібно їсти, щоб протистояти утворенню раку, повідомляє РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на видання Express.
Які продукти є профілактикою раку
Доктор Суні Патель рекомендує вам обов'язково включати ці продукти в раціон, щоб залишатися здоровими та запобігти утворенню ракових клітин.
Хрестоцвіті овочі
Всі види капусти містять фітохімічні речовини, такі як сульфорафан, які можуть мати протиракові властивості.
Крім того, за словами лікаря, вони також є джерелом клітковини, яка сприяє травленню, допомагає підтримувати здорову вагу та може знизити ризик раку кишечника.
Ягоди
Чорниця, полуниця та малина містять у собі багато антиоксидантантів. Лікар пояснив, що антиоксиданти допомагають нейтралізувати шкідливі молекули, які називаються вільними радикалами, які можуть пошкодити ДНК і збільшити ризик розвитку раку.
"Насолоджуйтесь жменею ягід, таких як чорниця або полуниця кілька разів на тиждень", - порадив лікар.
Зелень
Ще одна група зелених овочів, про яку варто згадати, - це листова зелень, вона багата на всілякі вітаміни і мінерали.
На думку експерта, такі продукти, як шпинат, капуста, мангольд та інша листова зелень можуть підтримати ваш загальний стан здоров'я.
Він рекомендував включати листову зелень, таку як шпинат і капусту, в салати, бутерброди або смузі.
"Намагайтеся з'їдати хоча б пару порцій на день", - додав доктор Патель.
Цільнозернові продукти
Від коричневого рису до кіноа - всі цільнозернові продукти є гарним джерелом клітковини та поживних речовин.
"Віддавайте перевагу цільнозерновим продуктам, таким як цільнозерновий хліб, цільнозернові макарони та коричневий рис, а не очищеним від оболонки зернам. Порція зазвичай становить від 65 до 75 грамів готового продукту", - сказав експерт.
Бобові
За словами доктора Пателя, квасоля, сочевиця та горох багаті на клітковину та білок і можуть допомогти знизити ризик розвитку деяких видів раку.
Тому він рекомендує включати до свого раціону квасолю, сочевицю та горох кілька разів на тиждень.
Горіхи та насіння
Джерела корисних жирів, клітковини та антиоксидантів, мигдаль, волоські горіхи, насіння льону та насіння чіа - все це відмінні варіанти, які можна додати до свого раціону, поділився лікар.
Жирна риба
Риба, така як лосось, скумбрія і сардини, багата на жирні кислоти омега-3, може мати протизапальні властивості й знизить ризик смертельного захворювання - раку. Їжте такі види риби двічі на тиждень.
Куркума
За словами лікаря, активна сполука, яка знаходиться в куркумі, відома як куркумін, має протизапальні та антиоксидантні властивості, які можуть бути корисними у профілактиці раку.
Пам'ятайте, що вам потрібно змішати куркуму із чорним перцем або жиром, щоб активувати її потужні властивості.
Раніше дієтолог назвала їжу, яка сприяє розвитку раку, та ту, яка його запобігає.
Читайте також чим харчуватися восени, щоб зміцнити сили організму.