Здоров'я серця залежить від того, що людина їсть. Не обов'язково споживати щодня фастфуди чи жирні страви, аби нашкодити головному органу. Погіршити стан серця можуть і звичні продукти.
Про це повідомила кардіолог Любов Стецюк в Instagram.
Неправильне харчування - один з провідних факторів, який провокує ураження серцево-судинної системи, в основному у вигляді атеросклерозу.
Найбільш схильними вважаються люди після 40 років та з наявністю супутніх захворювань.
До продуктів, які сприяють розвитку атеросклеротичних бляшок, лікар віднесла:
Загалом обмеження кількості трансжирів є важливим кроком для зниження рівня холестерину в крові та ризику ішемічної хвороби серця.
Високий рівень холестерину може призвести до накопичення бляшок в артеріях, що підвищує ризик серцевого нападу та інсульту.
Раніше ми повідомляли, як зберегти серце здоровим та від яких шкідливих звичок відмовитися.
Також ми називали корисний напій, який може знизити ризик хвороб серця.