369Sonic презентує нову ультразвукову технологію для кухонних ножів, яка раніше була широко використана у промислових лабораторіях та виробництвах. Новаторським у цьому продукті є його пристосованість для домашніх кухонь.
Про це пише РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на чеський стартап 369Sonic.
Цей ніж оснащений 12-вольтовою літієвою батареєю, що перезаряджається, розумною друкованою платою і титановим ультразвуковим перетворювачем. Останній з'єднаний з гострим лезом із нержавіючої сталі, що має довжину 125 мм. При активації ніж генерує електричний сигнал, який потім перетворюється на механічні коливання тієї ж частоти.
Завдяки цьому лезо починає вібрувати на частоті від 40 000 до 50 000 разів на секунду. Ці швидкі та дрібні рухи запобігають прилипанню продуктів до леза в процесі нарізки, що робить використання 369Sonic більш ефективним у порівнянні зі звичайними кухонними ножами. Крім того, стверджується, що такий ніж не пошкоджує м'яку або крихку їжу, оскільки не надає на неї надлишкового тиску.
Дизайн цього ножа натхненний японськими мечами, такими як катана і танто. Крім того, його лезо можна зняти для зручного очищення. Хоча поки немає докладних відомостей про доступні типи змінних лез, натяки на них є на фотографіях на офіційному сайті 369Sonic.
Ніж працює дуже безшумно, порівняно з шепотом, проте для безпеки користувача він видає звуковий сигнал під час використання.
Після роботи його можна легко закрити захисним кожухом та розмістити на підставці, яка одночасно виконує функцію бездротової зарядки. Повного заряду вистачає приблизно на 50 хвилин безперервної роботи.
Цей інноваційний кухонний ніж 369Sonic доступний для замовлення на платформі Kickstarter за ціною 348 доларів (12 750 гривень). Перші поставки заплановані на березень наступного року.
Раніше ми писали, що Україна може стати світовим лідером з використання геоінформаційних технологій.
А ще у нас є матеріал про неймовірні винаходи українців, які змінили історію.