Квасолевий суп з капустою та ковбасою: рецепт страви з простих інгредієнтів
Перша страва - суп - має безліч варіантів приготування. Квасолевий суп, хоча й не надто популярний, досить поживний. А доповнити смак можна присмаженою ковбасою, беконом, сосисками чи іншими ковбасними виробами.
Про те, як приготувати суп з квасолею і ковбасою, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Food52.
Що потрібно для квасолевого супу
Для того, щоб приготувати таку ситну першу страву, потрібні наступні інгредієнти:
- цибуля шалот - 2 шт.;
- часник - 2 зубчики;
- морква - 2 шт.;
- гриби - 120 г;
- біле вино - 0,5 склянки;
- овочевий бульйон - 3 склянки;
- консервована квасоля - 1 банка;
- розмарин свіжий - 1 ст. л.;
- капуста кале - 1/4 пучка;
- ковбаса - 450 г;
- пармезан - 50-70 г;
- олія - 2-3 ст. л.;
- сіль - до смаку;
- перець чорний - до смаку;
- червоний перець - до смаку.
Як готувати квасолевий суп з ковбасою
Підготуйте інгредієнти. Очистьте і дрібно наріжте часник, помийте цибулю шалот і моркву. Цибулю варто подрібнити, а моркву - почистити від шкірки і нарізати кубиками.
Промийте гриби, приберіть з них зайву вологу за допомогою паперового рушника або серветок, і наріжте на декілька частин. З консервованої квасолі злийте рідину.
Капусту кале промийте, видаліть стебла, а листя порвіть або грубо наріжте.
У каструлі з товстим дном нагрійте кілька столових ложок олії на середньому вогні. Додайте цибулю шалот, посоліть і поперчіть.
Тушкуйте майже до прозорості, приблизно 5 хвилин. Потім додайте часник, моркву, гриби та дрібку червоного перцю. Приправте і готуйте, періодично помішуючи, до легкого розм'якшення.
Додайте вино і тушкуйте інгредієнти для супу, поки кількість рідини не зменшиться. Додайте бульйон, квасолю та розмарин. Доведіть суп до кипіння, а потім додайте капусту. Після цього зменште вогонь і варіть протягом 15-20 хвилин.
Поки суп вариться, підрум'яньте нарізану ковбасу або сосиски в пательні до легкої скоринки. Додайте підсмажені шматочки ковбасного вибору до супу.
Перемішайте та розлийте страву по тарілках. Натріть на великій або маленькій тертці сир та присипте ним страву перед подачею.
Раніше ми писали про те, які страви можна приготувати з локшиною.
Читайте також, як готувати холодний суп гаспачо.