Кутя - традиційна українська страва з пшениці з додаванням меду, маку й горіхів, яку готують на Святвечір. Можна приготувати смачну кутю на узварі.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на YouTube-канал "Onyshkevychi".
За бажання можна додати до куті курагу, чорнослив, в’ялені вишні та горішки.
Для приготування підготуйте такі інгредієнти:
Спочатку пшеницю висипте в каструлю, залийте 1 л води, перемішайте й залиште на 2-3 години настоюватись.
Родзинки й журавлину залийте холодною водою та залиште на 5 хвилин. Потім промийте й обсушіть на рушнику.
Далі мак насипте в глибоку тарілочку, залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
Після цього пшеницю промийте, залийте 900 мл холодної води та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на маленькому вогні 50-60 хвилин.
Коли пшениця охолоне, додайте мак, влийте узвар, насипте подрібнені горішки, родзинки з журавлиною.
В кінці додайте мед і перемішайте.
Раніше ми повідомляли, кому категорично не можна їсти кутю.
Також ми писали, які інгредієнти не можна додавати в кутю, щоб не зіпсувати блюдо.