Курячий паприкаш: простий рецепт ароматної страви угорської кухні

Паприкаш - страва угорської та австрійської кухонь, яку зазвичай готують з курятини. Свою назву страва отримала від основної спеції в соусі - паприки, яка надає курятині аромату.
Про те, як готувати курячий паприкаш, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Ricette Perfette".
Що потрібно для курячого паприкаша
Для того, щоб приготувати цю страву угорської кухні, необхідні ці продукти:
- курячі ніжки - 6 шт.
- цибуля - 1 шт.
- часник - 3 зубчики
- помідор - 1 шт.
- томатне пюре - 1 стакан
- вода - 1 стакан
- сметана - 4-5 ст. л.
- петрушка - пучок
- вершкове масло - до смаку
- паприка - 2 ст. л.
- борошно - 2 ст. л.
- сіль - до смаку
- перець - до смаку
- оливкова олія - 2-4 ст. л.
Як готувати курячий паприкаш
Для того, щоб приготувати угорський паприкаш, найкраще використовувати курячі гомілки. Спершу їх потрібно промити та обсушити, а потім ретельно присипати сіллю та перцем, а також натерти оливковою олією.
Розігрійте на пательні масло разом з олією. Викладіть на пательню курячі ніжки та обсмажте їх до золотистої скоринки, по декілька хвилин з кожного боку.
Як готувати паприкаш (скриншот / Ricette Perfette)
Цибулю потрібно почистити та нарізати на невеликі кубики. Часник почистьте і подрібніть ножем. Помідор помийте і наріжте на невеликі кубики.
Перекладіть обсмажені курячі ніжки на тарілку, а в пательню всипте цибулю. Обсмажте її до розм'якшення протягом декількох хвилин, після чого додайте часник і помідор.
Помішуючи, тушкуйте інгредієнти протягом декількох хвилин. Після цього всипте паприку та борошно, ретельно перемішуючи майбутній соус.
За декілька хвилин додайте до помідорів з цибулею томатне пюре, а також влийте воду. За бажанням соус для паприкашу можна злегка підсолити та поперчити.
Як готувати паприкаш (скриншот / Ricette Perfette)
Викладіть в густу суміш обсмажені курячі ніжки, покрийте їх соусом, щоб м'ясо увібрало аромати. Накрийте пательню кришкою та тушкуйте курячі ніжки на слабкому вогні протягом 25 хвилин.
Як готувати паприкаш (скриншот / Ricette Perfette)
За 12 хвилину від початку тушкування переверніть гомілки на інший бік і продовжте їх тушкувати, накривши пательню кришкою. Тим часом помийте і подрібніть зелень.
Готові курячі ніжки викладіть на тарілку, а в соус, який залишився в пательні, додайте сметану. Помішуючи, проваріть суміш протягом декількох хвилин, а потім викладіть в неї курячі ніжки.
Протушкуйте м'ясо ще декілька хвилин, після чого присипте подрібненою зеленню. Найкраще подавати паприкаш з гарніром, наприклад, рисом, галушками або картопляним пюре.
Раніше ми писали про те, як готувати мексиканську енчіладу.
А також розповідали простий рецепт котлети по-київськи.