Курка у власному соці з овочами у банці: цей секретний рецепт багато хто не знає
Приготувати курку в духовці дуже просто. Але існують рецепти, які дозволяють не використовувати жир або воду, а м'ясо зробиться дуже ніжним, що тане в роті.
Як зробити курку у власному соку з овочами – читайте у матеріалі нижче.
Що вам знадобиться
- Курка (можна взяти стегна) – 1,5 або 2 кг
- Чорний перець мелений
- Зіра - ½ ч. ложки
- Коріандр – 1 ч. ложка
- Лавровий лист
- Сіль
- Цибуля - 1 шт. (велика)
- Картопля
- Морква
- Помідори
- Зелений горошок
- Гриби
- Часник
Як приготувати курку
Додаткові інгредієнти можна регулювати залежно від смаків. А картоплю та моркву брати у кількості, необхідній для наповненості банок.
Курку нарізаємо на порційні шматки. Овочі миємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Часник – пластівцями. У велику миску складаємо м'ясо, овочі, додаємо спеції та все добре перемішуємо, щоб курка підмаринувалася.
Беремо 3-літрову банку й укладаємо в неї м'ясо з овочами шарами: шар м'яса, шар овочів, потім шар часнику, шар помідорів та лавровий лист. І таким чином - до самого верху.
Перед поміщенням банки в духовку обов'язково перевірте, щоб не було тріщин або сколів.
Коли банку заповнили повністю, поставте в духовку - холодну і тільки холодну. Верх банки накрийте фольгою. І тільки після цього її вмикайте, виставляйте температуру на 180 градусів і томіть не менше 90 хвилин.
До речі, за цим рецептом можна зробити курку з овочами не в 3-літровій банці, а кілька порцій у банках меншого розміру.
Скріншот
До речі, раніше ми писали про те, чи потрібні яйця у сирниках.
А ще розповідали про те, як зробити неймовірно просту та смачну заготовку на зиму.