Хоч бульйон і видається легкою у приготуванні стравою, проте потрібно знати кілька хитрощів, аби той виходив прозорим та смачним.
Корисними кулінарними хитрощами технології приготування бульйону, ділимось у матеріалі Styler.
Головне правило приготування бульйону - його потрібно варити на легкому вогні.
Будь-яке м’ясо, яке використовуєте для його приготування бульйону, потрібно класти тільки в холодну воду. Поки він готуватиметься, всі корисні речовини м’яса вийдуть, і бульйон стане прозорим.
Якщо готуєте із курки, зніміть шкірку з м'яса. Так бульйон вийде прозорим, при цьому не втратить наваристості.
Піну, що утворюється при кипінні, потрібно періодично знімати. Також варто виймати і жир, що з’являється на поверхні й викладати в тарілочку. У кінці приготування його слід повернути назад.
Цибулю можна помістити у марлевий мішечок й опустити у каструлю. Коли овоч звариться, вийняти. Бажано цибулю вкидати із лушпиною, вона надасть золотистого відтінку бульйону.
Будь-які приправи у вигляді зерен також краще покласти в спеціальну ложку-ситце. Зазвичай такі використовуються для чаю.
Якщо бульйон з якихось причин помутнів, то все-таки ще залишаються шанси зробити його прозорим. Потрібно зробити так звану "відтяжку".
Для цього слідуйте інструкції:
Читайте також, як приготувати майонез за 15 хвилин.
Нагадуємо, раніше ми ділились рецептом сала по-гуцульськи, що здивує смаком навіть гурманів.