Страву з яєць, шакшуку, готують, смажачи курячі яйця в томатному соусі, з додаванням цибулі та першого Чилі. Країною походження шахшуки вважають Туніс.
Про те, як готувати шакшуку, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний Telegram-канал "рецепти від mil_alexx".
Для того, щоб приготувати яєчню шакшуку, треба такі продукти:
З приготуванням смачної шакшуки впорається кожен, навіть той, хто ненавидить готувати. Спочатку потрібно почистити цибулю та нарізати її на кубики.
Розігрійте пательню з олією, тоді всипте цибулю. Смажте її протягом декількох хвилин, тим часом помийте і наріжте помідор і перець, а почищений часник подрібніть ножем. За бажанням свіжий часник можна замінити на сушений.
Коли цибуля буде м'якою, потрібно додати часник та перець і смажити овочів масу протягом 4-5 хвилин, постійно помішуючи. Потім додайте помідор.
Зачекайте, доки помідор не пустить сік, а тоді влийте томатний сік або воду. Після цього потрібно зменшити вогонь та протушкувати овочеві інгредієнти до готовності, коли вони будуть м'якими.
Розбийте на овочеву масу яйця, за бажанням їх можна присипати спеціями. Готуйте шакшуку на маленькому вогні протягом 7-10 хвилин. За цей час овочі мають краще протушкуватися.
Не потрібно накривати кришкою шакшуку - жовтки легко пересмажити. Тим часом помийте та подрібніть зелень. Рекомендують використовувати зелену цибулю завдяки її легкій гіркуватості, але також можна використовувати звичайний кріп.
Коли шакшука буде готовою, її необхідно розкласти на порції та присипати подрібненою зеленню.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати плацинду з гарбузом.
Крім цього, нещодавно розповідали, як готувати вареники по-закарпатськи або гилуни.