Звичайне желе найчастіше просто заливають водою з желатином і залишають застигати, рідше - господині люблять робити торт з желе та сметаною. Проте навіть з такого простого інгредієнта як желе можна приготувати дещо набагато цікавіше.
Рецептом оригінальних желейних рулетиків поділилася блогерка Anny Cooking на своїй сторінці в Instagram.
Для приготування рулетиків вам потрібно:
Для початку потрібно розтопити желе. Зробити це можна двома способами.
Додайте гарячу воду та розмішайте до однорідності. Краще брати в пропорції 1 пачка желе на 100 мл води. Або додайте холодну воду, почекайте 15 хвилин і тоді підігрійте суміш на вогні до розтоплення желатину і цукру.
Наступним кроком одне желе охолодіть до кімнатної температури, інше також охолодіть та збивайте приблизно 5 хвилин міксером до пишної піни
Тепер об'єднайте рідке та збите желе, вилийте обидві маси у форму. Ємінсть потрібно заздалегідь застелити пергаментом і змазати невеликою кількістю олії. Покладіть готовий десерт у холодильник на годину для стабілізації.
А тепер виймайте, скручуйте в рулет і нарізайте на невеликі шматочки. Від такого десерту в захваті будуть не лише діти, а й дорослі. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати корисні чипси вдома без шкоди здоров'ю.
Читайте також рецепт старовинної української страви, яку любив Іван Франко.