Кулінар назвав головні секрети нарізки "сльозогінного" овочу
Правильна нарізка – це швидкість і комфорт у роботі, рівень кухаря та реально смачніший результат у блюді. І це стосується будь-якого продукту, не лише цибулі.
Про те, як правильно нарізати "сльозогінний" овоч, розповів у Instagram кулінар та ресторатор Володимир Ярославський.
Як правильно нарізати цибулю
Для того, щоб комфортно різати цибулю її в першу чергу потрібно правильно почистити. Наприклад, для нарізування кубиками є свій секрет.
Ви повинні залишати плодоніжку - на якій тримаються всі пелюстки - так цибулина краще тримає форму при нарізці Брюнуа - це дрібний кубик зі стороною 1-2 мм.
Спочатку розріжте цибулину навпіл вертикально до росту, потім відріжте верхню частину і зробіть тоненькі надрізи гострою верхньою стороною ножа, починаючи перпендикулярно робити надрізи до цибулини.
Потім зробіть кілька надрізів паралельно до столу і після цього вже відріжте самі кубики.
До речі, обрізки не викидайте, а використовуйте в бульйоні та при варінні соусу.
Як нарізати цибулю соломкою
Для початку приберіть верх і плодоніжку повністю. Далі ріжте цибулину навпіл вертикально до росту, потім половину ріжте (не півкільцями, тому що тоді нерівномірний результат), а по росту, знову намагаючись перші рази тримати ніж перпендикулярно поверхні цибулини.
"Такий рівномірний результат дуже важливий у приготуванні супу з цибулі, великої кількості соусів та гарнірів", - зазначив Ярославський.
Читайте також, як зварити ідеальну картоплю. Простий фокус, який змінює все.
Крім того, ми писали, як швидко натерти твердий сир та чим замінити тертку.