Авокадо - це надзвичайно корисний фрукт, багатий на вітаміни, мінерали та корисні жири. Однак неправильне зберігання авокадо може призвести до втрати корисних властивостей і навіть псування плоду.
Про те, де зберігати авокадо, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).
Незріле авокадо зазвичай має тверду шкірку і не готове до споживання. Щоб прискорити процес дозрівання, покладіть його в тепле місце, але не під прямі сонячні промені.
Ідеально підходить для цього кухонний стіл або полиця. Для прискорення дозрівання можна помістити авокадо в паперовий пакет разом з яблуком чи бананом. Ці фрукти виділяють етилен, газ, який допомагає прискорити процес дозрівання.
Пам'ятайте, що зберігати незріле авокадо в холодильнику не рекомендується, оскільки холод уповільнює дозрівання, і плід може залишитися твердим.
Після того, як авокадо досягло зрілості і стало м'яким на дотик, важливо правильно зберігати його, щоб не втратити його смак і корисні властивості.
Найкраще зберігати зріле авокадо в холодильнику. Це допоможе запобігти подальшому дозріванню і зберегти свіжість плоду на кілька днів. Зазвичай авокадо зберігається в холодильнику до 3-5 днів після того, як воно стало м'яким.
Якщо ви вже розрізали авокадо і хочете зберегти його залишки, існує кілька порад, які допоможуть зберегти плід свіжим.
По-перше, покладіть половину авокадо в герметичний контейнер або обгорніть його в пластикову плівку, щоб зменшити вплив повітря.
Щоб зберегти зелений колір, можна змастити поверхню авокадо лимонним соком або оливковою олією - це допоможе запобігти окисленню і потемнінню. Але, звісно, це впливатиме на смак плоду.
Ще один корисний трюк: зберігайте кісточку разом із половиною авокадо. Це може допомогти зберегти його свіжим на більш тривалий час.
Якщо авокадо стало дуже м'яким або навіть почало темнішати, все ж не поспішайте його викидати.
Якщо воно має лише невеликі темні ділянки, можна акуратно їх вирізати, і залишок плоду ще можна спробувати використовувати. Перевірте авокадо: якщо він має гнильний або неприємний запах, краще викинути плід.
Корисні поради для зберігання авокадо
Зберігання авокадо не таке складне, як здається на перший погляд. Дотримуючись простих порад, ви зможете насолоджуватися цим смачним і корисним фруктом протягом тривалого часу.
Раніше ми писали про те, де не варто зберігати мед, щоб не втратити його якість.
Читайте також, як зберігати банани, щоб вони не темніли.
При написанні матеріалу використовувалися такі джерела: кулінарний сайт Євгена Клопотенка, Корисні поради, Eating Well, Allrecipes.